Ik heb meerdere accounts omdat mijn rijschool verschillende vestigingen heeft, moet mijn e-mailadres bij elke vestiging anders zijn?

Nee, dit hoeft niet. Vanuit het hoofdaccount kan worden geswitched tussen verschillende vestigingen (Dation omgevingen). Zou je willen inloggen vanaf een bepaalde vestiging dan maak je hiervoor wel een nieuw account aan vanuit de gestuurde e-mail, maar gebruik je hetzelfde e-mailadres.

Mijn instructeurs gebruiken hetzelfde e-mailadres, moet ik deze e-mailadressen wijzigen?

Ja, elke gebruiker in Dation hoort een eigen uniek e-mailadres te hebben. Instructeurs kunnen niet hetzelfde e-mailadres gebruiken binnen dezelfde rijschool. Hetzelfde geldt voor administratief medewerkers, planners, beheerders etc.

Moet het unieke e-mailadres een persoonlijk e-mailadres zijn van de gebruiker?

Ja, het e-mailadres moet in beheer zijn van de gebruiker zelf. Zo kan een instructeur die bijvoorbeeld z'n wachtwoord vergeten is zelf een nieuw wachtwoord aanvragen.

Waarom moet ik een nieuw account aanmaken?
We voeren deze verandering bij het inloggen door om jouw account veiliger te maken. Zo voorkomen we dat gevoelige inhoud op straat komt te liggen. Maar we maken het je ook een stuk eenvoudiger. Door deze wijziging log jij straks in elke applicaties met hetzelfde e-mailadres en wachtwoord. Belangrijk is hier dus bij dat elke gebruiker een eigen uniek e-mailadres heeft.

Hoe wordt dit nieuwe account gebruikt?
Met deze verandering krijgt een persoon zijn eigen account waarmee hij kan inloggen als type gebruiker in allerlei applicaties. Ter verduidelijking: Piet Voorbeeld met e-mailadres piet@voorbeeld.com maakt straks een account aan, waarmee hij als instructeur kan inloggen in de Dation Dashboard applicaties, maar ook in bijvoorbeeld Dation Insights en de Rijbewijsapp.

Wanneer moet ik een nieuw account aanmaken?
De exacte datum staat nog niet vast. De verwachting is dat over ongeveer 2 maanden iedereen een nieuw account moet hebben aangemaakt en hiermee moet inloggen. Hierover wordt binnenkort dus nog meer bekend.

Moet ook ik een nieuw account aanmaken?
Alle Dation gebruikers moeten een nieuw en uniek account aanmaken. Dit zijn alle gebruikers die inloggen op Dation Dashboard en Dation Onderweg. Maar dus ook leerlingen die inloggen op Rijlesplanner en de RijbewijsApp.

Hoe maak ik het nieuwe account aan?
Administrators, beheerders en instructeurs maken een nieuwe account aan. Hoe dit gebeurt, zullen we binnenkort uitleggen.

Hoe maken leerlingen een nieuw account aan?

Voor leerlingen die gebruik maken van de Rijlesplanner en RijbewijsApp zullen wij een e-mail opstellen. Deze e-mail wordt in de huisstijl van jouw rijschool verzonden. Je hoeft hier dus zelf niets voor te doen! Als het zover is krijgen alle actieve leerlingen die tenminste 1 cursus open hebben staan en in 2021 al eens zijn ingelogd in Rijlesplanner of de Rijbewijsapp vanuit ons deze e-mail.