Wanneer de gebruiker op de ‘Inschrijven’ knop klik komt er een pop-up scherm tevoorschijn. In deze pop-up kan de gebruiker medewerkers kiezen die hij wil inschrijven op de cursus.

Figuur 11 Inschrijf pop-up

Door met de muis op het vak te klikken waar medewerkers opgevoerd kunnen worden zal een lijst van medewerkers getoond worden. Door te beginnen met de naam van de gewenste medewerker in te typen zal de selectielijst op basis van de ingevoerde letters kleiner worden om zo bij de juiste medewerker uit te komen.

Nadat de gewenste medewerkers zijn geselecteerd zal er in de pop-up een lijst getoond worden van deze medewerkers met twee opties achter de naam van deze personen.

Figuur 2 Pop-up inplannen medewerker

Eén optie is om aan te geven of de medewerker voor CCV moet worden aangemeld en de andere geeft aan of de medewerker voor SOOB voor deze cursus moet worden aangemeld. De default waarde van deze opties zijn gebaseerd op de optie ‘Volgt Code 95’ bij de medewerker details, voor CCV. En voor SOOB wordt gekeken of de medewerker een personeelsnummer heeft bij zijn details.

Tijdens de inschrijving kan de waarde van deze opties (aan/uit) worden aangepast.

Ook is het mogelijk een opmerking mee te sturen naar de opleider. Dit is o.a. nodig wanneer er bij meerdaagse cursussen een keuze gemaakt moet worden voor de te volgen onderdelen. Ook dieetwensen of andere zaken kunnen hierin worden opgevoerd.

Op het moment dat de juiste medewerkers zijn geselecteerd kan de gebruiker op ‘Inschrijven’ klikken en zal de inschrijving naar de opleider verzonden worden. De gebruiker zal als bevestiging ook een e-mail ontvangen met de details van de inschrijving.