Een opleider kan een klant/bedrijf uit zijn Dation die al in het portaal staat (want geïmporteerd door een andere opleider) koppelen in het portaal. Deze koppeling wordt automatisch gedaan als het KVK-nummer van het bedrijf overeenkomt (KVK nummer is een verplicht veld). Als een opleider dus een bedrijf importeert met een KVK-nummer dat al voorkomt bij een bedrijf in het portaal dan wordt het bestaande bedrijf in het portaal bijgewerkt. De gegevens van de medewerkers van dit bedrijf zullen uit de ‘nieuwe’ Dation omgeving in het portaal worden geïmporteerd en toegevoegd aan het bedrijf in het portaal.

LET OP: Er kunnen dubbele medewerkers in het portaal ontstaan.

Voor de algemene gegevens van het bedrijf zal het portaal leidend zijn. Dit betekent dat deze gegevens vanuit het portaal met Dation zullen worden gesynchroniseerd! Deze gegevens komen dus niet uit een volgend Dation systeem mee tijdens de import, alleen de eerste keer bij importeren van een bedrijf worden deze uit dat Dation systeem in het portaal geïmporteerd. Contactpersonen van het bedrijf zullen bij een import van een bedrijf dat al bestaat in het portaal niet worden toegevoegd aan het portaal, dit is om dubbele contactpersonen te voorkomen. Wel worden bestaande contactpersonen in het portaal toegevoegd aan de ‘nieuwe’ Dation, omdat er vanuit wordt gegaan dat het portaal over de meest actuele informatie beschikt.

Toevoegen (importeren) van een bedrijf

Rechts boven aan de pagina is de icoon (

) te zien waar als de gebruiker erop klikt naar de pagina kan worden genavigeerd om een bedrijf uit de Dation omgeving van de opleider die is ingelogd te kunnen importeren.

Figuur 1 Bedrijf toevoegen aan het portal

Een lijst van alle bedrijven die in het Dation systeem van de ingelogde opleider staan wordt getoond in de drop-down.

Nadat de gebruiker het juiste bedrijf heeft geselecteerd kan hij op de knop ‘Toevoegen’ klikken. De gegevens van het bedrijf, zijn contactpersonen en medewerkers zullen worden geïmporteerd in het portaal.

Detail pagina bedrijf

Van elk bedrijf kan detailinformatie worden bekeken. Door op de naam te klikken van een bedrijf, in de lijst van bedrijven op de bedrijfspagina, navigeert de gebruiker naar de pagina waarop ‘Algemene gegevens’ van het bedrijf staan alsook contactpersonen behorende bij deze bedrijven.

Figuur 2 Detail pagina bedrijven

Wanneer het om een bedrijf gaat dat door de ingelogde opleider is geïmporteerd dan zal de gebruiker ook de mogelijkheid hebben om details aan te passen. Onder deze gegevens valt ook de status ‘Privé’ welke aangeeft of het om een privé klant gaat of niet.

In dit geval wordt er een knop ‘Opslaan’ getoond bovenaan het paneel met Algemene gegevens.

Figuur 3 Opslaan knop

Bedrijfscontactpersonen toevoegen, uitnodigen en bewerken

Tijdens het importeren van een bedrijf in het portaal wordt ook de lijst van bedrijfscontactpersonen geïmporteerd. Van deze personen zijn de gegevens en instellingen opgeslagen in het portaal. Dit betekent echter niet dat deze personen gelijk kunnen inloggen. Om te kunnen inloggen moet een contactpersoon eerst worden uitgenodigd. Het is mogelijk om de contactpersonen die uit Dation zijn geïmporteerd uit te nodigen om gebruik te maken van het portaal maar ook nieuwe contactpersonen kunnen worden aangemaakt en uitgenodigd. Wanneer een bedrijf geïmporteerd wordt zullen de bedrijfscontactpersonen die in Dation staan ook in het portaal getoond worden.

Figuur 4 Geïmporteerde contactpersonen uitnodigen

Door op de knop ‘Uitnodigen’ te klikken zal een uitnodigingsmail verstuurd worden naar het e-mailadres van deze contactpersoon.

Om een nieuw contactpersoon aan te maken kan de gebruiker op het icoon (

) rechts bovenaan de pagina klikken. In de pop-up kan de basis informatie worden ingevoerd en na het klikken op de knop ‘Uitnodigen’ zal een mail verstuurd worden naar deze persoon.

Figuur 5 Nieuw contactpersoon