Tip: Download een lijst met alle mobiele nummers van je leerling in Statistieken - Leerlingen

Voor Android

Een verzendlijst maken

1. Ga naar WhatsApp > Meer opties > Nieuw massabericht.
  2. Zoek of selecteer de contacten die je wilt toevoegen.
  3. Tik vervolgens op het vinkje.

Voor iPhone

Een verzendlijst maken

1. Ga naar WhatsApp > Chats > Verzendlijsten (links bovenin)
  2. Klik op Nieuwe lijst
  3. Zoek of selecteer de contacten die je wilt toevoegen.
  4. Tik vervolgens op maak.

Bron: Appletips

Op deze manier maak je een nieuwe verzendlijst. Wanneer je een bericht stuurt naar de verzendlijst, wordt het verstuurd naar iedereen in deze lijst die je telefoonnummer heeft opgeslagen in hun adresboek. De ontvangers ontvangen het bericht alsof het een normaal bericht is. Wanneer ze het bericht beantwoorden, verschijnt het als een normaal bericht in je scherm CHATS. Hun antwoord wordt niet naar de andere ontvangers van de verzendlijst verstuurd.

Belangrijk: Alleen contacten die jou hebben toegevoegd aan hun adresboek ontvangen je massabericht. Als je contact je massaberichten niet ontvangt, controleer dan of je bent toegevoegd aan hun adresboek. Verzendlijsten zijn een vorm van één-op-veel-communicatie. Wil je dat iedereen die deelneemt met elkaar kan converseren in een groep? Maak dan een groepschat aan in plaats van een verzendlijst.