Momenteel ben je gewend om in te loggen op Dation en Dation Onderweg met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Over enkele weken wordt de gebruikersnaam vervangen door jouw e-mailadres. Je logt vanaf dan in met jouw e-mailadres (zoals je hebt ingesteld in Dation) en je wachtwoord.

Het is belangrijk dat voor jou, maar ook voor alle andere gebruikers in jouw Dation, de e-mailadressen correct zijn ingesteld en er geen dubbele e-mailadressen voorkomen. Hieronder leggen we je uit waar je op moet letten en waarom we deze aanpassing maken.

Waarom moet je binnenkort inloggen met je e-mailadres?

Technologie verandert voortdurend, bijvoorbeeld de protocollen om data te beveiligen en de spelregels over hoe je omgaat met (toegang tot) persoonsgegevens. Omdat je met jouw account toegang hebt tot persoonsgegevens van alle leerlingen is het belangrijk dat jouw login persoonsgebonden is. Het is hierin een voorgeschreven werkwijze dat dit gebeurt via een persoonlijk e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord.
De huidige werkwijze, waarbij je inlogt met een gebruikersnaam, is niet meer de standaard voor veiligheid rondom jouw data in Dation. Om deze reden zullen wij op korte termijn de login aanpassen van gebruikersnaam naar e-mailadres.

Hoe moet je straks inloggen op Dation?

In de praktijk verandert er vrijwel niets aan hoe je inlogt op Dation. Je login URL, rijschoolcode en wachtwoord blijven hetzelfde, maar jouw gebruikersnaam komt te vervallen en wordt vervangen door je e-mailadres.

Het is dus belangrijk dat je een correct e-mailadres hebt ingesteld in Dation. Bovendien mag dit e-mailadres niet al in gebruik zijn bij andere gebruikers.

Belangrijk: Controleer alle gebruikers in Dation

Het is belangrijk dat je controleert in Dation of jij zelf, maar ook jouw collega's, een kloppend e-mailadres ingesteld hebben.
Je stelt een e-mailadres in in Beheer - Gebruikers. Klik op een gebruiker en controleer of er in het veld 'E-mailadres' een geldig e-mailadres staat én of dit een uniek adres is.

Let op: Het is niet toegestaan dat meerdere gebruikers hetzelfde e-mailadres ingesteld hebben in Dation. Gebruikers met dezelfde e-mailadressen kunnen niet inloggen!

E-mail instellen bij gebruiker in Dation