De koppeling tussen CBR TOP en Dation is een standaard koppeling die je in Dation kunt gebruiken. Alle gegevens vanuit jouw TOP Online account worden gesynchroniseerd en verwerkt in Dation. Om de koppeling te activeren en in te stellen doorloop je onderstaande stappen.

1. Activeren CBR TOP koppeling

Om je CBR TOP koppeling te activeren ga je naar het menu Beheer - Externe koppeling en kies je het tabblad CBR TOP.

1. Vul hier je rijschoolnummer in en de gebruikersnaam + wachtwoord waarmee je inlogt in CBR TOP
  2. Druk nu op de paarse knop 'Opslaan'.
  3. Druk op de knop 'TOP activeren'

Er wordt nu verbinding gemaakt met CBR TOP en de koppeling wordt gelegd. Dit kan enkele seconden duren.

2. Koppelen CBR productcodes aan pakketonderdelen

Om er voor te zorgen dat Dation altijd het goede pakketonderdeel kiest bij de synchronisatie met CBR TOP is het belangrijk dat je de juiste CBR productcodes koppelt aan jouw pakketonderdelen in Dation.

1. Ga naar Beheer - Pakketten - Pakketonderdelen
  2. Klik achter het pakketonderdeel op de knop 'Bewerken'
  3. Kies in het veld 'CBR productcode' de juiste productcode voor dit pakketonderdeel
  4. Druk op 'Opslaan'

3. Toewijzen instructeurnummer(s)

Als je wilt dat Dation tijdens de synchronisatie de toetsen en praktijkexamens direct in de juiste agenda plant, dan is het noodzakelijk om in Dation de instructeurnummers in te stellen zoals je deze ook in CBR TOP Online gebruikt.

Stel bij elke instructeur in Dation hetzelfde nummer in als de instructeur in CBR TOP Online heeft. Je stelt dit in Dation in via Beheer - Gebruikers.

Let op: Je stelt het instructeurnummer in in het veld Instructeurnummer in Dation

Plan in CBR TOP Online altijd een instructeur in op een toets / praktijkexamen zodat deze tijdens de synchronisatie in Dation verwerkt kan worden. Hieronder zie je in welk veld in CBR TOP Online je de instructeur kunt toewijzen.

4. Toewijzen voertuignummer(s)

Als je wilt dat Dation tijdens de synchronisatie van de toetsen en praktijkexamens ook direct een voertuig inplant in Dation, dan is het noodzakelijk om in Dation de voertuignummers in te stellen zoals je deze ook in CBR TOP Online gebruikt.

Stel bij elk voertuig in Dation hetzelfde nummer in als de voertuigen in CBR TOP Online. Je stelt dit in Dation in via Beheer - Voertuigen.

Plan in CBR TOP Online een voertuig in op een toets / praktijkexamen zodat deze tijdens de synchronisatie in Dation verwerkt kan worden. Hieronder zie je in welk veld in CBR TOP Online je het voertuignummer kunt toewijzen.