Als je vaak dezelfde bijlagen gebruikt in je e-mails, zoals algemene voorwaarden bij een factuur of offerte of het covid-19 protocol bij je planning, dan kun je deze bijlagen toevoegen in aan je e-mailsjablonen. De gekoppelde bijlagen worden dan standaard meegestuurd bij deze e-mails.

Bijlagen toevoegen in Dation

Om jouw bijlagen te gebruiken in e-mails in Dation voeg je allereerst jouw bijlagen toe in Dation. Dit doe je in Beheer - E-mailinstellingen - Sjablonen - Bijlagen.

Met de knop 'Toevoegen' kun je een nieuwe bijlage toevoegen in Dation.

1. Selecteer een bestand op je computer (geaccepteerde bestandstypen zijn PDF, Word en Excel).
  2. Geef het bestand een 'Bestandsaam'. Dit is de naam zoals de bijlage zichtbaar is in de e-mails.
  3. Druk op 'Toevoegen' en jouw bijlage is gereed om in Dation te gebruiken.

Standaard bijlage koppelen aan een e-mailsjabloon

Gebruik je vaak dezelfde bijlage in een specifieke e-mail, dan kun je deze bijlage standaard koppelen in het betreffende e-mailsjabloon. Veelvoorkomende voorbeelden zijn algemene voorwaarden bij de factuur en/of offertes, maar ook het covid-19 protocol aan de plannings e-mail.

Ga in jouw E-mailinstellingen - Sjablonen naar het e-mailsjabloon waar je de bijlage aan wilt koppelen. In het veld 'Bijlagen' kies je een of meerdere bijlagen om te koppelen aan deze e-mail. Vanaf nu worden de gekozen bijlage(n) standaard meegestuurd in deze e-mail die je vanuit Dation verstuurd.