In Beheer - Rijschoolinstellingen - Financieel kun je instellen uit hoeveel cijfers jouw debiteurnummers moeten bestaan én bij welke debiteurnummer je wilt starten met nummeren in Dation.

Standaard wordt Dation opgeleverd met '1' als eerste debiteurnummer en nummert de reeks vanaf hier verder.

Ga je gebruik maken een boekhoudkoppeling tussen Dation en je boekhoudprogramma dan stellen we de reeks zo in dat deze aansluit op de bestaande reeks in jouw boekhoudpakket.

Zo stel je jouw debiteurnummering in

1. Ga naar Beheer - Rijschoolinstellingen - Financieel en klik op de knop 'Bewerken' in het kader Debiteurnummer.
  2. Stel jouw gewenste nummering in in het veld 'Gekozen nummering' en kies het nummer om mee te starten in het veld 'Beginnen bij'.
  3. Druk op Opslaan om je instellingen op te slaan. Deze zijn direct actief.
    Let op: bestaande debiteurnummers worden niet met terugwerkende kracht aanpast als je deze instellingen wijzigt.

Gebruik de code [nummer=X] om jouw nummering in te stellen. Op de plaats van de 'X' vul je in uit hoeveel cijfers jouw debiteurnummer moet bestaan (maximum = 8).