Met de SMS module kan je geautomatiseerde en handmatige SMS berichten verzenden naar jouw leerlingen. Zo kun je op door jouw ingestelde momenten gepersonaliseerde SMS berichten door Dation laten versturen, maar ook zelf een persoonlijk berichtje verzenden.

Instellen van automatische SMS berichten

Een aantal SMS-berichten kunnen automatisch worden verstuurd. Bijvoorbeeld een herinnering voor een (eerste) rijles of een felicitatie op de verjaardag van de leerling. Je kan zelf kiezen welke automatische SMS-berichten je wilt laten versturen en welke niet.

De automatische SMS berichten stel je op de volgende manier in:

1. Ga naar de instellingen

2. Klik onder de communicatie instellingen op 'SMS-instellingen'

3. Ga naar het tabblad 'Automatische berichten'

4. Vink de gewenste automatische SMS berichten aan.

5. Stel eventueel de gewenste leeftijd en categorie in (enkel deze selectie krijgt dan de SMS)

6. Klik op 'Opslaan'

Er is een standaard tekst ingesteld bij elk automatisch SMS bericht. Deze tekst kan je naar wens aanpassen. Bovendien kan je verschillende "keywords" gebruiken, die automatisch door Dation worden omgezet in de juiste teksten die verstuurd worden naar jouw leerlingen.
Tip: Klik op een keyword en deze wordt automatisch in het SMS bericht toegevoegd!

Let op! Een SMS bericht kan maximaal 160 tekens bevatten. Is je bericht langer, dan worden er automatisch 2 SMS berichten berekend.

Overzicht van automatische SMS berichten

Momenteel biedt Dation de volgende automatische SMS berichten aan. Je stelt zelf per type SMS bericht in of je deze wilt activeren en bepaalt zelf de inhoud van de SMS berichten. Dation kent de volgende type automatische SMS berichten:

• Bevestiging eerste rijles - Zodra de eerste rijles is gepland wordt de afspraak per SMS bevestigd

• Herinnering eerste rijles - De avond voordat de eerste rijles gepland staat wordt er per SMS een reminder voor de afspraak verstuurd

• Herinnering rijles - De avond voor elke rijles wordt er per SMS een reminder voor de afspraak verstuurd

• Herinnering theorieles - De avond voor elke theorieles wordt er per SMS een reminder voor de afspraak verstuurd

• Herinnering theorie-examen - De avond voor het theorie-examen (mits gepland in Dation) wordt er per SMS een reminder voor de afspraak verstuurd

• Herinnering praktijkexamen - De avond voor het praktijkexamen wordt er per SMS een reminder voor de afspraak verstuurd

• Felicitatie geslaagd theorie-examen - Zodra het theorie-examen op geslaagd wordt gezet in Dation wordt er per SMS een felicitatie verzonden

• Felicitatie geslaagd praktijkexamen - Zodra het praktijkexamen op geslaagd wordt gezet in Dation wordt er per SMS een felicitatie verzonden

• Felicitatie verjaardag - Op de verjaardag van de leerling wordt in de ochtend een felicitatie verzonden naar de leerling

Tip: Voor deze SMS berichten kan je specifiek instellen op welke categorieƫn en leeftijden deze SMS gebruikt wordt. Zo kan je specifieke content voor bepaalde doelgroepen creƫren.

De standaard voorkeur SMS-notificatie voor nieuwe leerlingen instellen

Stel in of je bij nieuwe leerlingen standaard die SMS-notificaties aan of uit wilt hebben.

1. Ga naar het menu 'Beheer'

2. Klik onder de communicatie instellingen op 'SMS-instellingen'

3. Ga naar het tabblad 'Instellingen'

4. Stel bij 'Standaard voorkeur SMS-Notificaties nieuwe leerlingen' in of je deze aan of uit wilt hebben

5. Klik op 'Opslaan'

Handmatige SMS berichten

Het is ook mogelijk om handmatig een SMS bericht te sturen naar een leerling:

1. Selecteer de leerling in het Leerlingen menu

2. Ga naar het 'Historie' tabblad van de leerling

3. Klik onder het kopje 'SMS' op de knop 'SMS-bericht sturen'

Maak je eigen SMS sjablonen

Stuur je vaak hetzelfde handmatige SMS bericht naar je leerlingen, dan kan je hiervoor een eigen SMS sjabloon (we noemen dit een 'Snelkeuze') maken.

1. Ga naar het menu 'Beheer'

2. Klik onder de communicatie instellingen op 'SMS-instellingen'

3. Ga naar het tabblad 'Handmatige berichten'

4. Klik op 'Toevoegen'

5. Geef de Snelkeuze een naam en vul de gewenste tekst in in het 'Inhoud' veld

6. Klik op Opslaan

De aangemaakte snelkeuze kan nu worden geselecteerd als je in het historie tabblad van de leerling op de knop 'SMS-bericht sturen' klikt. De inhoud van het SMS bericht is dan direct ingevuld.

Overzicht van SMS keywords

Je kan de inhoud van de SMS berichten voorzien van diverse keywords, die automatisch door Dation worden ingevuld zodra het SMS bericht verzonden wordt.

• [DATUM] - Vult de datum in in formaat dd:mm:yyyy (bv. 27-09-2019)

• [BEGINTIJD] - Vult de tijd in in het formaat hh:mm (bv. 10:00)

• [VOORNAAM] - Toont de voornaam van de leerling