Hoe kan ik de afzender van de SMS berichten instellen?

De afzender kan enkel door de Dation supportdesk worden ingesteld. De afzender mag maximaal uit 11 karakters bestaan.
Let op: indien u een mobiel nummer kiest als afzender kunnen leerlingen een antwoord sturen dat dan op dat mobiele nummer binnenkomt.

Kan ik sjablonen instellen voor veelvoorkomende SMS berichten?

U kunt voor de automatische SMS berichten zelf sjablonen instellen in Beheer > Communicatie instellingen - SMS instellingen.
Zie voor een uitgebreide uitleg het artikel 'Instellen van automatische SMS berichten'.

Kunnen mijn leerlingen een antwoord sturen op een SMS bericht?

Indien de afzender voor de SMS berichten een mobiel nummer is kunnen leerlingen reageren op de SMS berichten. Deze reactie komt dan aan op het gekozen nummer als afzender. Indien u als afzender een naam kiest dan kunnen leerlingen hier niet op reageren.

Worden verzonden SMS berichten ergens opgeslagen?

Alle SMS berichten die verzonden worden naar uw leerlingen worden opgeslagen onder Leerling - Historie - SMS berichten.

U ziet hier een chronologisch overzicht van alle verzonden SMS berichten + de inhoud van de SMS berichten.

Hoe kan ik zien hoeveel SMS berichten ik verzonden heb?

In Beheer > Systeeminformatie kunt u inzien hoeveel SMS berichten er per periode verzonden zijn.
U ziet hier het aantal verzonden SMS berichten van deze maand, vorige maand en het totaal sinds u SMS berichten verzendt.

Wat kost een SMS bericht?

Het verzenden van een SMS kost 8 cent per bericht (per 160 karakters).

Hoe worden de SMS kosten gefactureerd?

De kosten voor verzonden SMS berichten worden automatisch in rekening gebracht via de maandelijkse factuur die u van Dation ontvangt.