Binnen Dation kun je gebruik maken van handige automatische SMS-berichten en kun je tevens handmatig een SMS-bericht versturen naar je leerlingen.

In dit artikel leggen we je uit wat de mogelijkheden zijn en hoe je de SMS koppeling goed instelt.

Tip: Bekijk hier de veelgestelde vragen over de SMS koppeling.

Activeren SMS koppeling

De SMS koppeling staat standaard al aan in jouw Dation Dashboard. Om er gebruik van te kunnen maken dien je de volgende zaken in te stellen:

1. Standaard notificatie aan of uit bij nieuwe leerlingen
  2. Kiezen welke automatische SMS-berichten je wilt gebruiken
  3. Optioneel sjablonen toevoegen voor handmatige SMS-berichten

1. Instellen standaard notificatie bij leerlingen

bij het toevoegen van een nieuwe leerling kun je instellen of je de automatische SMS-berichten (de SMS-notificaties) aan of uit wilt zetten voor deze leerling. Om standaard jouw voorkeur altijd aangevinkt te hebben, kun je in Beheer - SMS-instellingen - Instellingen selecteren of je wilt dat dit standaard Aan of Uit staan bij het toevoegen van een nieuwe leerling.

2. Automatische SMS berichten

Je kunt gebruik maken van diverse automatische SMS-berichten die verstuurd worden door Dation. Vink aan welke SMS-berichten je aan wilt zetten en kies vervolgens je gewenste tekst en instellingen.

• Tekst: Stel hier in wat de inhoud van het SMS-bericht moet zijn. Let op: Probeer onder de 160 tekens te blijven, rechtsonder zie je hoeveel tekens je nog kunt gebruiken
  • Leeftijd: Optioneel stel je in vanaf en tot welke leeftijd deze SMS moet ontvangen. Wil je dit niet gebruiken, laat de velden dan leeg, zodat alle leeftijden dit bericht ontvangen.
  • Categorie: Optioneel stel je in welke categorie(en) deze SMS-berichten mogen ontvangen. Wil je dit niet gebruiken, laat dit veld dan leeg, zodat alle categorie├źn bericht ontvangen.

Tip: Je kunt handige keywords gebruiken in je SMS-berichten, zodat automatisch de juiste gegevens worden ingevuld, zoals bijvoorbeeld de voornaam van de ontvanger van het SMS-bericht.

Er zijn 10 soorten automatische SMS-berichten die je kunt kiezen:

• Bevestiging van de eerste rijles die de leerling gaat volgen
  • Bevestiging van de nascholing cursusplanning
  • Herinnering aan eerste rijles die de leerling gaat volgen (wordt de avond vooraf verzonden)
  • Herinnering aan de rijles (wordt de avond vooraf verzonden)
  • Herinnering aan de theorieles (wordt de avond vooraf verzonden)
  • Herinnering aan theorie-examen (wordt de avond vooraf verzonden)
  • Herinnering aan praktijkexamen (wordt de avond vooraf verzonden)
  • Felicitatie op moment dat leerling slaagt voor theorie-examen
  • Felicitatie op moment dat leerling slaagt voor praktijkexamen
  • Felicitatie op de verjaardag van de leerling

3. Handmatige SMS berichten

Je kunt ook zelf handmatig een SMS-bericht vanuit Dation naar je leerling sturen. Dit doe je via het tabblad Historie - SMS bij de leerling.

In Beheer - SMS-instellingen - Handmatige berichten kun je je veelgebruikte SMS-berichten toevoegen als sjabloon, zodat je niet elke keer opnieuw hetzelfde bericht hoeft te typen. Je kiest bij het versturen van een SMS-bericht het juiste sjabloon en het bericht wordt automatisch opgesteld aan de hand van je sjabloon.