Dation biedt de mogelijkheid uw financiële administratie in Dation te exporteren naar een boekhoudsysteem. Vanuit Dation wordt een bestand (CSV of XML) gegenereerd dat kan worden ingelezen in uw boekhoudprogramma.
Uw boekhouder kan u helpen deze informatie te verwerken in het boekhoudsysteem.

In de onderstaande tabel ziet u de mogelijkheden per boekhoudsysteem:

Uitleg mogelijkheden

• Live koppeling
    Een live koppeling betekent dat u met één druk op de knop alle gegevens (debiteuren, facturen, betalingen) kunt exporteren naar uw boekhoudsysteem. Hiervoor hoeft u geen extra acties uit te voeren in uw boekhouding.

• Exportformaat
    Wanneer er geen live koppeling mogelijk is, maakt Dation een downloadbaar bestand aan (een 'exportbestand'). Dit bestand kunt u downloaden uit Dation vervolgens inlezen in uw boekhoudpakket.

• Debiteurenexport
    De debiteurenexport maakt het mogelijk om alle gegevens van uw debiteuren (leerlingen en bedrijven) te exporteren vanuit Dation en te importeren in uw boekhoudpakket. Het betreft hier gegevens zoals het debiteurnummer, debiteur naam en diverse persoonsgegevens van de debiteur.

• Facturenexport
    De facturenexport maakt het mogelijk om uw verzonden facturen te exporteren vanuit Dation en te importeren in uw boekhoudpakket. Het betreft hier de verkoopfacturen / omzetreeks (8000/80000 reeks).

• Betalingenexport
    Uw bank- en pinbetalingen komen vaak via een koppeling tussen uw boekhoudpakket en de bank rechtstreeks in uw boekhoudpakket binnen. Als u ook met contacte betalingen werkt binnen de rijschool, kunt u via de betalingexport uw contante betalingen exporteren vanuit Dation en importeren in uw boekhoudpakket.

• Betalingenimport
    De betalingenimport maakt het mogelijk om de bankbetalingen die in uw boekhoudpakket zijn ingelezen via uw bank, ook te importeren in uw Dation Dashboard. Hierdoor hoeft u bankbetalingen niet meer handmatig in Dation in te voeren.

*Voor het gebruik van de boekhoudkoppeling is de module advance nodig. Neem contact op met onze supportdesk voor meer informatie.