Leerlingen kunnen inloggen in de RijbewijsApp en op de Rijlesplanner website om (onder anderen) hun planning, financiƫle gegevens en persoonlijke gegevens in te zien.

Om een leerling toegang te geven tot de RijbewijsApp en de Rijlesplanner website, kan je een wachtwoord link naar de leerling sturen.

Stappenplan wachtwoord instellen (leerling)

1. Verzend de e-mail via de link 'Wachtwoord naar leerling versturen' bij de betreffende leerling. Deze link vind je onder het kopje 'Contact' van de leerling gegevens:

2. De leerling ontvangt op het ingestelde e-mailadres een e-mail met een link om zijn wachtwoord in te stellen.
Let op: In dit e-mailbericht staan ook verdere inloginstructies om toegang te krijgen tot de RijbewijsApp en Rijlesplanner.

3. Via de link opent een webpagina. Hierop kan de leerling een wachtwoord instellen en opslaan. De link om een wachtwoord in te stellen is 48 uur geldig.

4. De leerling krijgt (na opslaan stap 3) een e-mail met de bevestiging van de wijziging van het nieuwe wachtwoord. Het nieuwe wachtwoord wordt in deze mail niet getoond.

5. De leerling kan nu inloggen met zijn gebruikersnaam (dit is het e-mailadres) en het nieuwe wachtwoord. Deze gelden voor zowel RijbewijsApp als Rijlesplanner.

Stappenplan wachtwoord resetten (leerling)

Het kan gebeuren dat een leerling zijn wachtwoord kwijt is geraakt. In dit geval kan je de leerling een nieuw wachtwoord toesturen. Dit doe je door onder het kopje 'Contact'van de leerling gegevens opnieuw op de link 'Wachtwoord naar leerling versturen' te klikken.

De leerling ontvangt nu weer een e-mail met daarin een link om een nieuw wachtwoord in te stellen. Het instellen van een nieuw wachtwoord werkt hetzelfde als het instellen van het eerste wachtwoord. De leerling krijgt weer een bevestigingsmail zodra het nieuwe wachtwoord is opgeslagen.