Vanaf 1 januari 2020 moet je je nieuwe btw-identificatienummer gebruiken in Dation. Alle eenmanszaken krijgen een nieuw btw-identificatienummer. Deze ontvang je automatisch per post van de belastingdienst.

De belangrijkste wijzigingen op rij

Is je rijschool een eenmanszaak? Dan ontvang je een nieuw nummer dat je moet aanpassen in je communicatie naar leerlingen (denk aan factuursjablonen, je website, briefpapier e.d.)

Is je rijschool niet een eenmanszaak? Dan hoef je in Dation niets te veranderen (tenzij je toch een ander nummer krijgt dan je nu in Dation hanteert).

We raden je aan om alle informatie die de belastingdienst verstrekt over deze wijziging goed door te nemen en voor jezelf op rij te zetten welke aanpassingen voor jou gelden.
Alle informatie omtrent het nieuwe btw-identificatienummer vind je op de website van de belastingdienst.

Wat moet je in Dation aanpassen?

Als eenmanszaak is het belangrijk om je oude btw-nummer in Dation te vervangen door je nieuwe btw-identificatienummer. Ben je geen eenmanszaak, maar heb je toch een nieuw btw-nummer, controleer dan ook onderstaande onderdelen in jouw Dation Dashboard.

1. Ga naar Instellingen - Rijschoolinstellingen en vul je nieuwe btw-identificatienummer in in het veld 'Btw-id'.

2. Ga naar Instellingen - PDF sjablonen en zorg dat je op je factuursjablonen jouw oude btw-nummer vervangt door het keyword [RS_BTW_NUMMER]. Je nieuwe btw-identificatienummer die je in stap 1 hebt ingevoerd wordt dan automatisch op je facturen getoond.

3. Werk je ook met RTF-sjablonen voor je facturen?
    Ga dan naar Instellingen - RTF sjablonen en vervang ook hier je oude btw-nummer door het keyword [RS_BTW_NUMMER]. Je nieuwe btw-identificatienummer die je in stap 1 hebt ingevoerd wordt dan automatisch op je RTF sjablonen getoond.

4. Toon je je btw-nummer ook in de e-mailsjablonen en/of voettekst van je e-mailsjablonen?
    Ga dan naar Instellingen - E-mailsjablonen en pas voor de betreffende e-mailsjablonen en/of voettekst van je e-mailsjablonen het oude btw-nummer aan door dit te vervangen door het keyword [RS_BTW_NUMMER]. Je nieuwe btw-identificatienummer die je in stap 1 hebt ingevoerd wordt dan automatisch op je e-mailsjablonen en/of voetteksten getoond.

5. Toon je je btw-nummer ook op Rijlesplanner? Ga dan naar Instellingen - Rijlesplanner en wijzig je oude btw-nummer in je nieuwe btw-identificatienummer (let op: Het keyword [RS_BTW_NUMMER] werkt hier niet, dus vul je nieuwe btw-identificatienummer als getal in.

Hulp nodig?

Hulp nodig bij de aanpassingen van je sjablonen en/of aanpassing van het btw-identificatienummer? Neem dan contact op met de supportdesk!