Producten zijn onderdelen die niet in de agenda worden ingepland, maar wel gefactureerd moeten worden (boeken, administratiekosten, inschrijfkosten, etc.).

Voor een product kunnen geen tegoeden worden gecreëerd, ze kunnen alleen op de factuur worden gezet.

Producten toevoegen

Om een product te kunnen factureren, moet het product eerst worden aangemaakt in uw Dation omgeving. Dit doet u in het menu 'Beheer', via de knop ‘Producten’

Klik in het scherm ‘Producten’ op de knop ‘Toevoegen’.

In het scherm dat nu opent kunt u de benodigde details invullen:

1. Administratie: Dit veld is alleen van toepassing als u gebruik maakt van meerdere administraties binnen uw Dation Dashboard. U kunt hier selecteren voor welke administratie het product beschikbaar moet zijn (werkt u met 1 administratie dan ziet u dit veld niet)

2. Naam: Hier vult u de naam in van het product (deze naam zal zichtbaar zijn als factuurregel op de factuur)

3. Categorie: Hier selecteert u voor welke categorie(ën) het product beschikbaar moet zijn. U kunt hier meerdere opties selecteren.

4. Omschrijving productregel: Hier wordt automatisch de ingevoerde naam weergegeven. Vul hier de prijs, het BTW-percentage en de grootboekrekening van het product in.
    Wilt u het product over meerdere factuurregels verdelen (als er bijvoorbeeld verschillende BTW tarieven gelden), dan kunt u achter de bestaande regel op de '+' knop klikken. U krijgt dan een extra regel te zien waarin u een tweede omschrijving, bedrag, BTW-percentage en grootboekrekening kunt invullen.

Tip: U kunt meerdere keren op de + knop klikken om meerdere regels te kunnen toevoegen aan het product

1. Toon op factuur: Indien het product is opgebouwd uit meerdere regels kunt u hier aangeven hoe het product op de factuur getoond moet worden.

2. Omschrijving: Hier kunt u eventueel meer informatie over het product invoeren (de omschrijving is enkel voor intern gebruik en is niet zichtbaar in de facturatie en/of boekhouding)

3. Klik op de knop 'Opslaan' om uw wijzigingen op te slaan.