Het komt weleens voor dat een factuur al aangemaakt is, maar uiteindelijk toch niet betaald zal worden. Om dit correct weg te boeken, kan je deze factuur eenvoudig verrekenen met een credit-factuur die ertegenover staat.

In het detailscherm van de oorspronkelijke factuur staat onder 'Betalingen' een knop, genaamd 'Factuur verrekenen'

Door op 'Factuur verrekenen' te klikken, krijg je de keuze om de factuur te verrekenen met een credit-factuur naar keuze, mits deze natuurlijk al is aangemaakt.

Op deze wijze kan je snel en simpel twee facturen tegen elkaar verrekenen. Beide facturen worden weggeboekt, en de betalingen worden niet meegenomen in de boekhouding.