Een leerling kan op verschillende manieren de factuur aan je betalen, per bank, contact, pin of via de iDEAL-koppeling. In alle gevallen (behalve de iDEAL koppeling) moet je de betaling in Dation toevoegen en koppelen aan de juiste factuur. Hierdoor klopt je kasboek én is de verzonden factuur netjes als 'Betaald' gekenmerkt.

Om de betaling goed te verwerken in Dation is het belangrijk om de betaling onder de leerling toe te voegen en te koppelen aan de juiste factuur, zodat de juiste factuur als betaald wordt gekenmerkt.

Stappenplan 'Een betaling toevoegen'

Zodra een leerling betaald heeft doorloop je onderstaande stappen om de betaling correct in Dation toe te voegen:

1. Ga naar het menu 'Leerlingen' en klik op de leerling waarvoor je de betaling wil toevoegen.
  2. Ga bij de leerling naar het tabblad 'Financieel'.
  3. Klik op de factuur waarbij de betaling hoort.
  4. Klik op de knop 'Betaling toevoegen' om een betaling toe te voegen.

Er opent een pop-up waarin je de betaling kunt toevoegen. Hierin heb je de volgende mogelijkheden:

• Vul bij 'Datum' de datum in waarop het bedrag is ontvangen.
  • Vul bij 'Bedrag' het bedrag in dat de klant betaald heeft.
  • Vul bij 'Van' in van wie je het geld ontvangen hebt (de naam van de leerling dus)
  • Vul bij 'Tegenpartij' in hoe het geld ontvangen is (bank, kas, pin, e.d.).
  • Vul bij 'Omschrijving' optioneel een omschrijving voor deze betaling.

Druk op de knop 'Toevoegen' om de betaling toe te voegen.

Handig!

• Indien je gebruik maakt van de iDeal koppeling worden betalingen die via iDeal zijn gedaan automatisch bij de juiste leerling en factuur toegevoegd.
  • De leerling krijgt een e-mailbevestiging van de betaling (indien zijn e-mailnotificaties aan staan).
  • De leerling krigt een pushbericht in RijbewijsApp dat zijn betaling verwerkt is (indien de leerling pushberichten van RijbewijsApp op zijn mobiel toestaat).