Zodra je een lespakket koppelt aan een leerling (zie stap 2) maakt Dation automatisch een conceptfactuur voor de pakketprijs. Dation verstuurd facturen niet automatisch, zodat je ook zelf in de hand hebt wat er wanneer naar de leerling gefactureerd wordt.

In stap 2 heb je een lespakket aan een leerling gekoppeld. Ga nu via het menu 'Leerlingen' naar die leerling toe en klik bij de leerling op zijn tabblad 'Financieel'.

In het tabblad 'Financieel' zie je alle facturen en betalingen die van toepassing zijn op deze leerling. Door op het conceptfactuur te klikken, opent de factuur en kun je alle factuurdetails inzien en de factuur verzenden.
Vanuit de factuur kun je eventueel nog aanvullende producten bij de factuur toevoegen. Vervolgen verzendt je de factuur naar de leerling door de factuur te printen of te e-mailen.

Stappenplan om een factuur te verzenden.

1. Ga naar menu 'Leerlingen' en klik op de leerling waar je een lespakket aan gekoppeld hebt.
  2. Ga bij de leerling naar het tabblad 'Financieel'.
  3. Klik op het (concept) factuur.
  4. Optioneel kan je met de knop 'Factuurregel toevoegen' een extra onderdeel/product/korting aan de factuur toevoegen.
  5. Klik rechts bovenaan de pagina op 'Factuur printen' of 'Factuur e-mailen' om de factuur te verzenden.Als je voor 'Factuur e-mailen' kiest dan opent het 'E-mail versturen scherm'.

Klik in dit scherm onderaan op de knop 'Versturen' om de factuur te verzenden.
    De klant ontvangt de originele factuur als PDF (in jouw huisstijl) in de bijlage van de e-mail.

Zodra je de factuur verstuurd (print of e-mailt) krijgt deze een factuurnummer en de status 'verstuurd'

Zodra je de factuur verstuurd (print of e-mailt) krijgt deze een factuurnummer en de status 'verstuurd'.

Handig!

• Zodra de factuur verzonden is ziet de leerling de factuur ook in de RijbewijsApp.
  • Werk je met de iDEAL-koppeling? Dan kan de leerling de factuur direct vanuit de verzonden e-mail aan je betalen.
  • In de details van de leerling staat altijd zichtbaar wat zijn openstaande saldo op dit moment is, ook als hij meerdere facturen aan zich gekoppeld heeft.