De Dation agenda is opgebouwd uit blokken die overeenkomen met uw lesduur. Deze blokken vormen uw lesrooster dat elke week terugkomt. uw vaste werkrooster stelt u dus in aan de hand van deze blokken.

Op een lesblok (de lege witte blokken in uw agenda) kunt u een leerling plannen. Doordat de begin- en eindtijd van de blokken al ingevuld zijn, kunt u zo razendsnel een leerling plannen op het juiste moment/blok.

Hoe stel ik een rooster met blokken in?

Ga naar ‘Beheer’ en klik op ‘Gebruikers’

Bij Blokken kunt u per instructeur een werkrooster instellen. Selecteer de naam van een instructeur en klik op de knop 'Bewerken' om het rooster voor die instructeur aan te passen.

Er opent een nieuw scherm waarin u rechtsboven kunt klikken op de knop 'Blokvoorkeuren invoeren'. Er opent een pop-up waarin u uw eigen lesrooster eenvoudig kunt samenstellen.

• Dagschema: Selecteer de begin- en eindtijd van uw werkrooster

• Lesduur: Voer uw standaard lestijd (in minuten) in. Dit is slechts de standaard lesduur, u kunt hier tijdens het plannen van lessen van afwijken

• Aantal pauzes: Selecteer of u 1 of meerdere vaste pauzetijden hanteert gedurende de lesdag

• Eerste pauze: Indien u vaste pauzes hanteert, kunt u hier de begin- en eindtijd van de pauze invoeren

• Kies dagen: Selecteer de dagen waarop u dit rooster wilt toepassen. Dit rooster komt elke week op de geselecteerde dagen terug als standaardrooster

• Klik op 'Toevoegen' om uw werkrooster toe te voegen

Meerdere roosters invoeren / nieuwe instructeur

Wanneer u hetzelfde rooster voor meerdere instructeurs wilt toevoegen, of wanneer u bij een nieuwe instructeur snel het standaardrooster wilt toevoegen, kunt u gebruik maken van de knop 'Kopiëren'.

Vervolgens kiest u de bron-instructeur (dit rooster wordt gekopieerd) en de doel-instructeur (naar de doel-instructeur wordt het rooster gekopieerd).