Het is tijd om jouw eerste leerling toe te voegen aan Dation Dashboard. Om precies hetzelfde te ervaren wat jouw leerling straks ook allemaal gaat zien en ontvangen, raden wij aan om jezelf als leerling toe te voegen in jouw Dation Dashboard.

Om een leerling toe te voegen doorloop je de volgende stappen:

1. Voeg de leerling toe
  2. Vul eventueel aanvullende gegevens in
  3. Verzend een wachtwoord naar de leerling

1. Voeg de leerling toe

Om een leerling toe te voegen klik je in het menu 'Leerlingen' op de paarse knop 'Toevoegen'.

Er opent nu een pop-up waarin je alle gegevens van de leerling kunt invullen. Weet je iets (nog) niet, laat dat veld dan blanco.
Heb je alle velden ingevuld? Klik dan onderaan op de knop 'Toevoegen' om de leerling toe voegen.

Tip: Vul bij het adres altijd alleen de postcode + huisnummer in. Dation haalt dan automatisch het volledige adres op!

2. Aanvullen gegevens leerling

In de linkerkolom bij de leerling zie je alle details van zijn gegevens. Je kunt hier nog gegevens aanvullen (of aanpassen) door op de link naar de betreffende gegevens toe te gaan.

• Via 'Persoonlijke gegevens' kun je gegevens zoals geboortedatum, geboorteplaats, CBR nummer, regio e.d. bijhouden
  • Via 'Contactgegevens' kun je gegevens zoals e-mailadres(sen), (factuur)adressen en telefoonnummers bijhouden

Tip: Vul bij 'Contactgegevens' een 'Extra e-mailadres' van de ouder(s) in zodat ook zij op de hoogte blijven van de voortgang van de opleiding.

3. Wachtwoord naar leerling verzenden

Zodra de leerling met al zijn gegevens is toegevoegd in jouw Dation Dashboard raden we je aan om de leerling een wachtwoord voor de RijbewijsApp te verzenden.
De leerling krijgt dan een e-mail met tekst en uitleg over het gebruik van RijbewijsApp en hoe hij zijn gratis account kan aanmaken.

Je doet dit door in het kopje 'Contact' te klikken op de link 'Wachtwoord naar leerling verzenden'.